Tetőszerkezet, tetőfelújítás

 

Tetőszerkezet kivitelezés

Főprofilunk a tetőszerkezet tervezés és kivitelezés, valamint tető felújítás. Tevékenységünk magában foglalja a lakóházak tetőszerkezeteinek komplex kivitelezését, azaz az ácsmunkák mellett a szakszerű cserepes fedést, illetve könnyűszerkezetes, zsindelyes borítást is.

Tetőfelújítás

Tető felújítás tapasztalattalHázának meglévő, elöregedett tetőszerkezetét, borítását igény szerint cseréljük, illetve megrongálódott, beázásra hajlamos tetőszerkezetek esetében részlegesen javítjuk, cseréljük.

A tetőfelújítás gyakrabban válhat szükségessé, mint a legtöbben gondolják. A tetőszerkezet és annak borítása óriási igénybevételnek van kitéve: az év minden szakában dacolnia kell az időjárással. A tetőnek ugyanúgy állnia kell a tűző napsütést, mint a fagypont alatti hőmérsékletet, a hó ránehezedő súlyát és az akár viharos szelet is. Noha a tetők alapvetően erős felépítésűek, ha bármilyen gondot észlel, azonnal érdemes átvizsgáltatnia a tetőt, hiszen akár statikai problémák is állhatnak a háttérben.

Masszív tetőszerkezetNemcsak biztonsági, hanem anyagi szempontból is érdemes lehet belevágni a tetőfelújítás munkálataiba. Ha szeretne túladni házán, megnehezítheti a dolgát az elavult, rossz állapotban lévő tetőszerkezet, az elöregedett borítás. Korszerű anyagok használatával azonban nemcsak kelendőbbé válik az ingatlan, hanem magasabb áron is értékesíthető. A tető felújítás után szinte hívogatni fogja a potenciális vásárlókat.

Energetikai szempontból is kifizetődő lehet a tető felújítás. Az épület hőveszteségének több mint negyede távozik a tetőn keresztül. A megfelelő anyagok használatával és a szigeteléssel jelentősen csökkenthetők a fűtési költségek. A tervezés és a kivitelezés folyamán is nagy hangsúlyt fektetünk a szigetelésre, amellyel komoly összegeket takaríthat meg, így a tetőfelújítás rövidebb idő alatt térülhet meg. Vállaljuk továbbá a homlokzati hőszigetelést is.

A tetőfelújítás részeként felmérjük a tetőszerkezet állapotát különös tekintettel a páralecsapódás és a rovarok, illetve gombák által okozott esetleges károkra. A felújítás során odafigyelünk arra, hogy a jövőben ne jelentkezhessenek újra ezek a problémák.

Tetőtér-beépítés

A tetőtér beépítése előtt mindenképpen meg kell vizsgálni a tetőszerkezet kialakítását. Ennek függvényében dől el, hogy a tetőtér egyáltalán beépíthető-e a szerkezet átalakítása, illetve tető felújítás nélkül. Általánosságban elmondható, hogy a beépítéshez az az ideális, ha a tetőszerkezet hajlásszöge 35° és 55° közé esik.

Tetőtér beépítés során padlásterét leszigeteljük, tetőterének járófelületét igény szerint burkoljuk, külön helyiségeket választunk le, vizes blokkot alakítunk ki, és a megfelelő fényhatás elérése érdekében tetőtéri ablakot helyezünk be, esetenként fénycsatornát építünk meglévő tetőszerkezetébe. A tetőtérbe való feljutást kialakíthatjuk lakásán belül egy beltéri lépcsővel, feljáróval, vagy kültérre épített különálló lépcsővel.

                    

 

Ide kattintva további tetőszerkezet készítési, tető felújítási fotókat tekinthet meg!